Runningtherapie

Voor patiënten met een lichte of matige depressie

Runningtherapie richt zich op patiënten die een lichte of matige depressie hebben. De diagnose wordt niet door de fysiotherapeut gesteld, maar door uw huisarts. De huisarts heeft voor behandeling verschillende mogelijkheden. Een daarvan is hardlopen: runningtherapie. Een verwijzing van de huisarts is dan ook nodig.

Zorgverzekering

Alleen zorgverzekeraar De Friesland heeft een vergoeding voor runningtherapie, maar alleen voor patiënten die aanvullend verzekerd zijn!

Hoe gaat Runningtherapie in zijn werk?

Als u een verwijzing heeft, kunt u een afspraak maken met onze fysiotherapiepraktijk voor een training. Die bestaat uit 2 keer per week in een groepje hardlopen. Verder wordt van u verwacht dat u 1x per week zelfstandig loopt met een loopschema. Met hardlopen wordt bedoeld: lekker lopen. Het gaat er vooral om dat u zich beter, fitter, lekkerder, en/of prettiger voelt. Het gaat niet om de prestatie, maar om het gevoel terug te roepen dat bewegen, bezig zijn, inspannen en je lijf voelen ook een fijn gevoel kan zijn. En een gevoel om trots op te zijn, want je doet het zelf, het is je eigen gevoel!

Runningtherapie iets voor u?

Over de aanpak is een aparte folder verkrijgbaar op de praktijk. Denkt u dat een depressie heeft? Vraag dan uw huisarts om raad en denk samen eens over runningtherapie!

Afspraak maken