Valpreventie

Senioren/ouderen hebben vaker een minder goede staat van balans waardoor de kans op een val hoger is, met soms vervelende gevolgen nadien. Door het volgen van een oefenprogramma wat gericht is op het voorkomen/sturen van een val, neemt de kans op valpartijen en de ernst van de gevolgen aanzienlijk af. Het centrale doel van de training is het ontwikkelen van meer fysieke & mentale zekerheid in het eigen functioneren wanneer er toch (onverwacht) een val voordoet.

De valpreventie training bestaat uit een programma van 6 lessen. Elke les bestaat uit verschillende onderdelen zoals;
– Parcours voor het oefenen op balans- en evenwichtsoefeningen,
– Oefenen om de valimpact te verminderen,
– Oefenen voor hoe weer overeind te komen na een val.

De training wordt per les uitgebouwd en stapsgewijs in moeilijkheidsgraad verhoogd. Daarnaast worden er oefeningen meegegeven om thuis door te oefenen ter ondersteuning van de lessen. De trainingen zijn gezamenlijk en zullen ook gezamenlijk worden geëvalueerd om elkaar te helpen in het leerproces.

Inschrijven kan door middel van het aanmeldformulier, email of telefoon. Bij voldoende aanmeldingen start de valpreventie in Januari 2023.

De trainingen vinden plaats op de Dinsdag ochtend om 11:00 en zal ongeveer 1,5 uur duren. De kosten voor de gehele training zijn €90,-.

* In sommige gevallen vergoed de zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten.

Aanmelden